Snart är det jul igen...

Snyggig kula från Åhlens

Snart plockas pyntet fram igen. Jag tröttnar dock så himla snabbt på det här med pynt så jag funderar på att koncentrera mig på det allra, allra viktigaste för att inte göra om hushållet i överdåd, så att man ledsnar redan tredje advent. Vanligtvis har jag hunnit få förmycket av det goda redan i mellandagarna.

Men sen surrar det i skallen på mig och jag kan faktiskt inte komma på vad som är viktigast under julen. En liten önskan är ju att faktiskt kunna luffa runt i mysklädsel och stöpa lite ljus hela december men det är oftast den raka motsatsen som inträffar. Sen önskar man ibland att man kunde få alla traditionella ting att klaffa men jag har insett att man får acceptera att man kan leva utan en del av alla måsten.

Granen
Adventsljusstaken
Pepparkaksdoften
Maten
Pyssel
Godis
Tomtar
Mistel
Julkalender
Snö
Glögg

... ja listan av vad som förknippas med jul kan göras lång.

Men om man bara får välja tre saker för att få en riktig jul.

Vilka tre saker kan DU inte vara utan under julen? (behöver ej vara från ovanstående lista)

Minifot

Oj vad tiden går, såhär små barnfötter har vi inte längre. Kanske dags att börja producera igen...haha, nä!
Man märker ju hur de växer och knakar när Viola snart är ikapp sin syster i skostorlek. I år kunde hon minsann inte ärva Sigrids gamla skor så det blev nya för båda töserna.

Har shoppat lite idag. Turboshopping ala Mirka. Det blev:

en vagn (enligt inlägget nedan)
ståbräda
en puderborste
puder
foundation
4 ögonskuggor
läppstift
nagellack
storpack hårsnoddar


Allt inom en tidsram på 20 minuter skulle jag gissa. Ett av köpen var noga planerat, resten bara blev för att jag sprang med innetofflorna över gatan till Lindex och skulle titta. Men det blev en korg med nya produkter. Fint som snus. Jag är nöjd.

Dagen avslutades med premiärtur med vagn+ståbräda och ett besök av farmor med sambo. Trevligt!

Imorgon är det fredag och jag ska träffa käraste Linda. Skojskoj!

Chipåhej!PP RedMan ska icke arbeta bland vagnar. Typ det 11:e budordet.

...För man riskerar nästan att bli besatt av ämnet. Tur man inte har så svårt att prata omkull sambon. Han sa nämligen inte mycket när jag beslutade att det var en röd en som skulle komma hem till oss. Nu är den ju inte hemma hos oss än, men jag beräknar att denna Emmaljunga Scooter i färgen PP Red anländer redan denna vecka. Helt plötsligt har man blivit både bonde och detaljkänslig. Bonde för att man kan tänka sig att övergå från Phil&Teds svängbara framhjul till en fyrhjulig, punkteringsfri mastodontkärra. Detaljkänslig för att det inte längre räcker med vanliga tyger och vanliga chassin. Här ska det vara rött och svarta hjul. Och ett par hundralappar mer på prislappen. Men vad gör det när man blir kär.

Den passar rätt bra med Emils nya jacka tror jag. Det var ungefär det argumentet som funkade för honom.

I veckan träffade jag en tjej som sniffade på den en stund och jag tänkte nästa hugga henne och säga "Hörrö! Den är min!!! Den ska jag ha!" Hon hade dock en man som inte kände sig så manlig med att köra rött så det var en räddning just i stunden. Nu är jag hemma och vabbar och spelar lite risk när jag låter den stå obevakad och obokad. Kanske inspirerar jag nån annan nu att gå o köpa den... jaja. jag ville bara berätta. Visst är den snygg???!!!RSS 2.0