Grön och...grann?

Ja, en GRAN är det ju iallafall.  Pappa kastade in den tidigare idag, full med is och slask, så nu har den smält av sig och jag och flickorna har börjat pynta.

Jag måste faktiskt lite skamset medge att jag kommer smyga fram ikväll när barnen lagt sig och ändra om deras pynt lite. Igår kväll sysselsatte jag töserna med en lång bit tråd och massa ischokladformar att klämma fast på. Superenkelt pyssel(och utan kladd) för små barn med överskottsenergi. Mina damer brukar lugna sig ganska bra när de får nåt smått att pyssla med.
Men Sigrid envisades såklart med att hon skulle hänga sin slinga runt en enda gren, enligt nedersta bilden. Får väl se om jag smygändrar lite, känslig som jag är.
Granen är dock inte färdig än, det ska upp fler kulor och mina små fåglar som jag själv klippt ut med Emil igår. Tänk att mannen i huset tog sig en pysselstund också:)
Har ni tagit in/plockat fram granen och hur pyntar ni den?

Kärleksmums

Min söta lilla vän Casandra sålde jultidningar i höstas, så jag passade såklart på att beställa en bok till mig själv. Jag älskar ju recept så jag tänkte att det skulle passa utmärkt med den här nya boken av radarparet, Emma Hamberg och Anette Rosvall.
Nu när jag bläddrat i några gånger(och även Emil tagit sig en titt), kan jag ge den några starka stjärnor i betyg. Men det är ju inget för den som vill snåla på kalorierna. Recepten är väldigt enkla och det finns en del klassiker som man kommer på sig själv att "undra varför jag aldrig gör det längre!?!" Som cola-float till exempel. Underskattat 80-talsrecept som garanterat ska ordnas till mellandagshelgen när vi inte orkar resa på oss efter julskinkan.
Ett litet tips♥

Känner mig kriminell

Dagisfoto på barnen, syns kanske lite dåligt men jag tog en bild när jag redan hade satt i den i ramen.
Jag som är ganska hederlig vanligtvis känner mig fruktansvärd idag. Inte för att jag gjort något egentligen. Bara stressat hem, bokat en tvättid, stuvat maskinen full o så ser jag blinkande "13E" i maskindisplayen.
Shit!
Vad har jag nu gjort?? Ringde lite stressat till Emil som fick hålla lite förhör om saken med sin pappa och förmodligen har jag sabbat hela maskinen. Eller lucklåset, whatever. Och med det vill jag önska mitt bostadsbolag en riktigt god jul. Blir nog ingen gratis isskrapa till mig i år.
Egentligen är jag nog helt oskyldig för det bara blev så, jag har ju inte brukat våld eller så.
Annars stressar jag på som vanligt. Jag kör på så länge energin räcker. Imorgon blir det en tur på möte i Värnamo.

Violas tavla

Jisses vad trött jag blir på att använda gamla dassiga mobilbilder. Jag får leva med det ett tag nu tills jag ens orkar ta mig an allt vad dator heter. Jag har nästan utvecklat allergi mot datarummet som skriker "hej-kom och hjälp mig" och jag mest tänker "stäng dörren så finns du inte".
Snart ska jag börja jobba för dagen, ska bara uträtta några ärenden först. Igår var en ledig dag och det var skönt det med, så att jag hann tvätta ett X antal maskiner. Ibland får jag för mig att vi har mest tvätt i svearike men det kan ju inte vara möjligt. Tänk de familjer med tio barn. De anställer väl någon för att sköta tvätten?!
Under veckan fick Viola en ny tavla över sin byrå på rummet. Den ser väl säkert lite sne ut, men det är för att den är helt handmade av mig själv. Det blir lite mer liv och känsla så tänkte jag...inte. Bra bortförklaring.
I vilket fall som helst är det ett tyg från ikea som jag satt upp på en frigolitskiva. Lätt som en plätt. Sigrid ska få lite annan stil på sitt rum var det tänkt, så att de får lite olika de här töserna.

Hej, det var ett tag sen sist ;)

Våran lördag i soffan i suddiga bilder beskrivet
Hej allihopa! Oj, vad jag svikit mina kära läsare den senaste tiden. Noll uppdatering och ingen riktig inspiration. Saken är den att jag lagt min energi i ett arbete som jag kom att älska under en praktikperiod och nu har det slutligen blivit en anställning som passar mig utmärkt. Jag är jätteglad och nöjd över allt jag fått lära mig den senaste tiden. Jag offrade bloggandet för det och det var det faktiskt värt måste jag säga. Nu kommer jag att ha lite mer tid att sitta här och jag kommer dessutom att få stanna där jag vill i arbetet. Arbetet innebär alltså att jag arbetar som butikssäljare igen och jag har kommit min chef väldigt nära som gjort att jag känner min egen prestationsnivå stiga dag för dag.
Kanske blir ni pepprade med liiiite mer barngrejer. Kanske blir det suddiga bilder från min mobil. Men ni som vill får gärna hänga kvar.
Pratade precis i telefon med min kära vän tills det bröts(eller tills hennes man sa att kvinnor pratar flera timmar i telefon). Men det var nog hon som gav mig en spark i rumpan nu och sa att det var dags att uppdatera sig i bloggen. Tack Linnsan!
Jag är alltså hemma denna lördag kväll. Jag och barnen, medans Emil är på galej med arbetet. Det börjar bli lite jul hos oss också nu och av nån anledning mår jag fantastiskt bra faktiskt. Är i julstämning och känner mig inte sådär pressad och stressad som jag gjort de senaste åren. Det blir vad det blir och det blir nog en kanonjul med hela tjocka familjen hos oss till slut. Det viktigaste är trots allt att skinkan står på bordet ;)
Vi hade en riktigt fin första advent hos oss med lottning om julklappar och middag till det. Och imorgon är det redan andra advent. Jag tänker inte bekämpa snön med barnen utan stannar nog inne med pyssel.
Sigrid har hamnat i en big time trotsperiod så det är bara att bekänna att man känner sig lite sleten som småbarnsföälder också. Allt är inte rosor och rosa moln men man lär sig nya knep att hantera det varje dag. Det är väl det livet går ut på. Mamma har börjat hota med att tomten inte kommer typ.
Hoppas ni har det bra kära ni, lämna gärna en kommentar, jag blir så glad:)RSS 2.0