SamsovningGodmorgon världen!

Kaffekopp nummer 2 intas i skrivande stund och jag är funderasam kring familjens sovrutiner. Det kan se rätt olika ut natt för natt här, så jag vet inte ens om man skulle kalla det rutin. Efter en natt med Viola brevid mig kan jag konstatera att det finns ett visst mönster beroende på vilket barn som råkar härja just för natten.

Sigrid:


♥ Somnar ofta i en märklig position i divandelen av soffan. Nånstans runt 19-tiden brukar hon vara fullkomligt finito.
♥ Somnar hon inte på soffan så somnar hon enbart om Emil går upp med henne.
♥ Somnar hon i våran säng är det en stunds läsande som gäller först. Jag insjunken i en deckare medan hon kliar mig på ryggen(lyx!)
♥ Mitt i natten kan Emil befinna sig inne på hennes rum eftersom denna dotter avger groteska ljud i form av snarkningar

Viola:

♥ Vaknar vanligtvis mitt i natten och ska sova hos oss.
♥ Det kan vara så att klockan 03.37 har hon satt sig upp i sängen med i djup konversation med väggen.
Det kan låta ungefär såhär: Jaaa-a....mmmm-mm....moomin...pappa...jaaa-a...moominpappan.

♥ Hon har missuppfattat huvudkudde. Huvudkudde är mammas huvud. Som kudde. På tvären så att tårna nästan petar in i Emils öra.

Dessa två varianter hör till vanligheterna. De turas om varannan natt ungefär.

Häromnatten hände nåt ovanligt däremot, båda barnen skulle prompt sova hos oss. Men syskonkärlen är inte stor, så det innebar ju att boxningsmatchen var i fullgång när dotter nummer 2 insåg att dotter nummer 1 redan befann sig i the master bedroom. Detta hoppas jag inte händer inom snar framtid igen. För den natten sov varken jag eller Emil som vi skulle. För som man märker så är det ungefär varannan natt en av oss sover gott.

Av detta kan jag också utläsa att samsovning med en liten bebis är en lätt kaka. Vi placerade bara liften ur barnvagnen i mitten av sängen så var saken biff. Harmonisk stillaliggande bebis. Så är det inte nu längre och det är verkligen inte meningen att samsovning ska förekomma längre. Visst ibland är detta jättemysigt, men jag föredrar att vi myser på dagtid istället.

Kommentarer
Postat av: Linn

hahahah inte nog med att man har en man i sängen som redan tränger sig in på ENS EGNA sida utav sängen. Nu ska man dessutom ha ett barn som vill komma o trängas mitt i natten oxå. HÅLLER MED DIG. Mysigt i bland men man föredrar ju faktiskt dagen då man behöver sin skönhetssömn ;D Meen gud så gulligt att Viola pratar i sömnen hihi! Och inte undra på att det är MUMIN hon pratar med hahah ;)kram vännen

2010-08-02 - 11:26:19
URL: http://linnemmamarie.blogg.se/
Postat av: Frida

Hej,Japp jag är bosatt i Gnosjö kommer från Anderstorp ifrån början (eller utanför mitt i skogen ;) )Ok men jag tänkte fortsätta med Telia även om jag skaffar en Iphone 4 så vi får se hur det går :DHoppas helgen varit bra,

Och vilka snygga smycken du gör! Jätte duktig ju!

Kram

2010-08-02 - 15:03:20
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hejhej!

Ta jätte gärna en titt in i min lilla blogg och se efter om den är något för dig, kanske är den det eller så inte, ett klick så får du veta, hihi :D

kram!www.thestoryofsofia.blogg.se

2010-08-03 - 19:05:37
URL: http://thestoryofsofia.blogg.se/
Postat av: jenny

Hahaha, ursäkta att jag skrattar men trots att jag inte träffat er irl så ser jag detta framför mig:-)

Du beskriver det så att man inte kan låta bli att dra på smilbanden.

Svar: Japp, textilfärg från panduro.

2010-08-03 - 20:44:56
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: Sara ~ Candis

SV. De beror ju på :) gillar du jordnära färger är nog den neutrala bäst och gillar du starkare färger är ju den med massa olika färger bäst :)

2010-08-03 - 21:05:35
URL: http://candis.se
Postat av: annas Perssonliga

Haha, det låter roligt när du berättar men jag förstår givetvis ironin :)Vår stora tjej kommer in till oss varje natt. Lilla försöker vi hålla därifrån. Vi får helt enkelt inte plats alla 4.Hoppas det löser sig för er! Sömn är så viktigt.Kram

2010-08-04 - 10:36:50
URL: http://annasperssonliga.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0